Choď na obsah Choď na menu
 


Arlett Eupatrid (11 mesiacov)

30. 11. 2014

...je krásne, keď sa má možnosť stretnúť majiteľ s potomkom jeho chovného psa po niekoľkých mesiacoch...

29.11.2014 sa nám dostavila tá česť, že sme sa po niekoľkých dlhých mesiacoch mohli stretnúť s Athyho dcérou, ktorá zostala v Athyho rodnej CHS Eupatrid, na okraji Prahy v ČR.

Po milom zvítaní s naším chovateľom sa mne a Athymu dostavila tá česť opäť zhliadnuť to "torpédo", ktoré za niekoľko málo mesiacov vyrástlo v krásnu slečnu. Chvíľu po príchode sa na mňa vyvalilo ryšavé klbko energie, ktoré nebolo možné zaostriť. Temperamentná, priateľská a musím priznať, že podľa mňa "krásna" kopa šťastia, sa so mnou zvítala spôsobom, ktorým ma okúzlila. Okrem preventívnej dentálnej hygieny, ktorú som mala vykonanú v priebehu niekoľkých minút, som zrazu mala na kolenách "temperamentné stvorenie", ktoré si ma svojou priateľskou povahou úplne podmanilo. Pri jej rýchlych pohyboch resp. mihaniach zprava doľava, od radosti z návštevy, som si miestami pripadala ako na tenise :-) Mala som pocit, že ju snáď ani poriadne neuvidím. No asi po pol hodine jej neustáleho pobehovania, oblizovania s Athym a hopkania s vrtiacim chvostom som si ju chvíľu odchytila. Držala som v náručí potomka, ktorému od nevyčerpateľnej energie tak bilo srdce, akoby malo vyskočiť z hrude. Pri bližšom a kľudnejšom pohľade som v nej miestami videla Athyho v približne rovnakom veku, a ako i vždy elegantnú Agreable. Miestami som mala pocit, že ju schovám pod bundu a vezmem si ju domov. Jej úžasná povaha by dokázala prelomiť nie jedno ľadové srdce :-) Avšak vedomosť, že bude hrdým pokračovateľom rodu v rodnej CHS, kde sa láskou nešetrí, ma vrátila nohami na zem.

Som rada, že aj napriek nevyčerpateľnej energii som mala možnosť ju aspoň na chvíľu zachytiť objektívom fotoaparátu. Hoci to bolo pomocou výstavného vodítka, o ktorom nám dala po chvíli znať čo si myslí, tak sa to podarilo. Noo...láska k výstavám asi bude v rodine :-) V mojich očiach Arlett vyrástla v krásnu dámu, ktorá si vzala z oboch rodičov to naj. Ale posúďte sami......

A my budeme silno držať palce na úspešnú kariéru a dúfame, že sa snáď čoskoro uvidíme....

 

Náhľad fotografií zo zložky 11 months